Friday, 30 August 2013

10.kesäkuuta 2005


39º 30´ N, 64º 06´ W, perjantaina iltapäivällä 
Golfvirta ylitettiin aamulla. Leveys oli noin 30 nm, mutta virran voima yllätti. Se vei meitä 12 mailia sivuun reitiltä. Onneksi oli täysin tyyntä. Jos tuuli ja virta ovat vastakkaiset, voi hyvin kuvitella, että ylitys on rankkaa.
Olemme nyt lähes 40º pohjoista, ja koneella ajo jatkuu. Sääennusteiden mukaan meidän pitäisi viimeistään huomenna saada 15-20 solmua tuulta lounaasta. Ilman kunnon tuulta ETA Halifax maanantaina, mutta jos saamme 2 solmua lisää vauhtia, olemme perillä jo sunnuntaina. Maanantaina pitäisi Halifaxin kohdalla olla matala ja tuulta lännestä enintään 25 solmua. Yöllä emme aio mennä laivaväylille.
Kuva
Tänään on ruokana kalapataa Wahoo!
Ilma on edelleen hyvin lämmin.
Edessä näkyy lupaavasti pilviä. Jos nyt saamme nopeutta selvästi lisää, ETA sunnuntai on mahdollinen! Ja tietysti tuuli kuoli kokonaan.
Microsoft-maailma on mielenkiintoinen. Kävin kannella yrittämässä korjata mastonhuipun sammunutta purjehdusvaloa. Ei onnistunut. Vika on siis mastonhuipussa. Se korjattiin vasta 4 päivää sitten, joten hyvä niinkin. Takaisin tullessani tietokone ilmoitti juuri korjautuneensa vakavasta virheestä. (Kävin kannella, ei varmaan olisi saanut).

No comments:

Post a Comment