Friday, 30 August 2013

11.kesäkuuta 2005


40º 53,11´ N, 63º 58,45´ W, lauantaiaamuna 
Tuuli on noussut lännestä 15 solmuun. Nopeus veden suhteen nousee 7-8 solmuun, mutta vastavirrasta johtuen nopeus pohjan suhteen on alle 7 solmua. Jos pysymme tässä nopeudessa, olemme Halifaxissa sunnuntai-iltana. Sääfaxin mukaan tuulen pitäisi pysyä samansuuntaisena maanantaihin saakka ja jopa voimistua hiukan, 20 solmuun. Nova Scotian kupeeseen on muodostumassa maanantaina uusi matala, joten olisi hyvä olla perillä jo sunnuntaina. Tosin sääennusteet muuttuvat jatkuvasti.
41º 35,09´ N, 63º 53,99´ W
Kuva
Olemme Halifax 1 VTS -alueen reunassa 24 tunnin päästä, siis sunnuntaina klo 13 paikallista aikaa. Marinaan on siitä vielä noin 3 tunnin matka. Jos ei ihmeitä tapahdu, nautimme illallisen Halifaxissa (ja olutta!!). Pimeän tuloon on muutaman tunnin pelivarakin, tosin virtausten vaikutusta emme tiedä. Ylävesi on klo 13.28, siis vuorovesivirtaus on vastainen, mutta vuorovesi on silloin vain 3 jalkaa. Matkamme on edennyt mukavasti. Tuuli on vaihdellut 14 ja 22 solmun välillä. Mesaanissa on yksi reivi, autopilotti joutui turhan lujille täydellä mesaanilla, se kun ryhtyy kampeamaan keulaa tuuleen. Aallokko on vaatimatonta, alle 2 m ja tuulen suunta on ollut sama niin kauan, ettei ristiaallokkoa ole. Ilman lämpötila on 19 ºC ja sumusta johtuen kovin kylmän tuntuista. Talvivaatteet on haettu esiin!
Virtaukset olivat vastaiset ja tuuli loppui sitten kokonaan. Sumua, näkyvyys noin 50 m. Ajelimme koneella hiljalleen. Kyllä GPS ja tutka ovat verrattomia välineitä!
Kuva

No comments:

Post a Comment