Friday, 30 August 2013

12. kesäkuuta 2005


Saavuimme Halifaxiin, Royal Nova Scotia Yacht Squadronin laituriin klo 19.29 paikallista aikaa.
Teimme sisäänkirjauksen marinaan ja puhelinilmoituksen tulliin ohjeiden mukaan. Kaksi tullivirkailijaa tuli heti käymään. Emme ilmoittaneet VTS:lle, koska se on pakollista vasta 20 m pidemmille aluksille. Ilmoittautumattomuus saattoi olla tullin tuloa nopeuttava asia. Keskustelu alkoi hiukan tiukasti, mutta asettui sitten hyvin asiallisiin uomiin. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun viranomaiset tutkivat veneen. Saimme oleskeluluvan syyskuun loppuun saakka. Koiran papereita tutkittiin ja puhelinsoiton jälkeen kerrottiin, että aamulla tulee maataloustarkastaja koiraa katsomaan. Aamulla tulikin 2 herrasmiestä, katsoivat paperit ja kirjoittivat koiralle tuontiluvan.
Marina on Pohjois-Amerikan vanhin, yksityinen pursiseura hienoine klubirakennuksineen, hyvin hoidettuine nurmikkoineen ja lämmitettyine uima-altaineen. Olemme Turun Sekstantin virallisina edustajina heidän vieraanaan. Hyvin ystävällistä väkeä! Matkaa Halifaxin keskustaan on 3 km, ja bussi kulkee aivan vierestä kerran tunnissa ja maksaa 2 $CA. Tarvikekauppaan on 2 km ja se näyttää olevan hyvin varustettu.
Ensimmäinen hankinta oli pistoke maasähköjohdon päähän. Niitä on tietysti monen kokoisia, mutta 30 A osui silmämääräisesti oikeaan. St. Martinilta hankittu akkulaturi toimii myös 110 V 60 Hz sähköllä. Tämän pistokkeen pitäisi toimia myös USA:ssa. Omia sähkötyökaluja voi käyttää vain invertterillä tai generaattorilla.
Olemme laittaneet Webaston päälle. Toinen Webasto oli saanut vettä, mutta purkamisen ja puhdistuksen jälkeen sekin ihme kyllä toimii. Yöllä on 7 ºC ja päivällä 15-17ºC. Kostea sumu tekee olon kylmäksi.
Kuva

No comments:

Post a Comment