Friday, 30 August 2013

1.4.2006


 Balboa, Flamenco Islandin ankkuripaikka
Kuva
Pekka lähti aamulla bussilla takaisin Coloniin. Hän vei mukanaan köydet samoin kuin Saremaan unohtuneet Ingan kynän ja Waynen lippiksen sekä cd-kuvat retkestä molemmille. Cristobalissa selvisi, että line handlereita on liikaakin, joten Pekkaa ei tarvittu. Hän toi tullessaan Michael Laulta Lattelle lääkkeet seuraavaksi vuodeksi, joten sekin asia on nyt kunnossa.
Kuukausi on vaihtunut ja lähdön aika lähestyy. Yritämme vielä metsästää purjehdusopasta Papua New Guinean ja Thaimaan välille. Paljon kehuttu Blue Water Book Store Floridassa ei taaskaan vastaa kyselyymme. Pitää varmaan lainata joltakin ja kopioida.
Kävimme päivällä kaupungilla ja saimme ostettua mielestämme edulliset lyhyet märkäpuvut, korallitossut ja yhden harppuunapyssyn. Löysimme lisäksi paikallisen karttakaupan Islamorada Internacionalin. Siellä oli tarjolla lähes kaikki maapallon kartat paperilla ja cd:llä ja kirjallisuutta todella paljon. Onhan selvää, että laivat tarvitsevat niitä, ja aikaa tilaamiseen ei ole. Ostimme kaupan viimeisen purjehdusoppaan Thaimaan Phuketiin saakka, Pacificin vuorovesitaulukot ja List of Radiosignals USA-Pacific alueelle. Maailman sääfax-taajuudet ja -aikataulut meillä jo onkin. Vieraslippuja oli vain Ecuadoriin ja Tongaan. Ja kaupassa käytiin taas, joten Lattelle on nyt ruokaa vuodeksi ja meille myös. Limuja, vettä ja viiniä ei mahdu enää yhtään. Olemme valmiit lähtöön tuoreruokahankintojen ja tankkauksen jälkeen. Tankkauksen voimme ilmeisesti hoitaa tuossa aivan vieressä, Punta Culebrassa.
Kuva
Huomenna yritämme uusia mastonhuipun tricolorin edellyttäen, ettei tuule liikaa, ja sitten vielä öljyjen vaihdot. Polttoainesuodattimia on jäljellä enää 4, siispä hankitaan lisää. Varmaan myös tankkauksia varten voisi hankkia Baja-suodattimen. Syrjäkylillä kun ei tiedä mitä polttoainetonkissa on aikaisemmin ollut. Toisaalta tankkaamme harvoin ja tankkauspaikka voidaan valita luotettavammasta päästä. Ainoa paikka, jossa tuli vettä polttoaineen joukossa oli Korppoon Kesoil marraskuussa kauan sitten. Lähtiessämme täytämme myös kaikki kanisterit: 100 l bensaa, 100 l dieseliä, 40 l hanavettä ja 80 l pullotettua vettä. Tankeissa on 1.000 litraa vettä ja 1.000 litraa dieseliä.
Illalla nousi tuuli ja rikkoi hetkessä illuusion tyynestä merestä. Toivottavasti tuuli tyyntyy aamuksi, jotta saamme vaihdettua tricolorin. Maston huipussa työskentely kovassa keinutuksessa ei onnistu!

Aamu valkeni aurinkoisena ja tuulettomana, joten Riitta voitiin vinssata mastoon. Noin kahden tunnin taistelun jälkeen vanha tricolor oli poistettu ja uusi asennettu. Toivottavasti se toimii seuraavat pari vuotta eli loppumatkan!
Hankinnat on nyt tehty ja remontit hoidettu. Eli matka kohti Eurooppaa voi alkaa!

No comments:

Post a Comment