Friday, 30 August 2013

16º 22,0´ N, 52º 25,9´ W


Matkaa Martiniquelle on 504 mailia + rantautuminen.
Luulimme saavuttaneemme pasaatituulet 40 asteessa, mutta toisin kävi. Tuulta oli hiukan, mutta vasta 50 asteessa löytyi pasaati, eikä sekään kovin kummoisena. Genaakkerilla tultiin jonkin aikaa, kunnes nostin katkesi paapuurista kesken upean delfiininäytöksen, ja purje laskettiin meren kautta kannelle. Nyt on ylhäällä genoa puomilla paapuurissa, iso styyrpuurissa, samoin kuin mesaani. Tuuli on liian myötäinen, muttei haluttu mennä enempää pohjoiseenkaan. Aikamoista ryskytystä tämä meno on.

Nostin vaurioitti katketessaan tuulimittarin anturia niin, ettei tuulikulmaosoitus ole enää luotettava, vaan se vaeltaa. Vaihdetaan varaosa Martiniquella. Genaakkeriin pitää myös hankkia kunnon nostin, jos sellaista on yleensä olemassa. Köydet katkeilevat ja pylpyrät hajoavat. Ehkä ne normaalikäytössä kestävät, mitä se sitten lieneekään. Näihin oloihin pitää hankki ainakin pykälää suurempia, ja perehtyä asiaan muutenkin paremmin.
Generaattorin kumityynyt on vaihdettava, yksi pilssipumppu ja tasokytkin uusittava (Rulet ovat kestäneet, kaikki muut hajoavat muutamassa kuukaudessa), purjeita pitää hiukan paikkailla, aurinkokatoksen neuloksia korjailla jne. Vesitankissa kolisee jotakin sisällä. Se pitää siis avata.
Merivesi on 28 asteista. Suihkun voi jo ottaa ensin ämpärillä merestä ja vain huuhtelu makealla vedellä. Teimme vesikoneen tuottomittauksen ja laaduntarkistuksen maistamalla. Nimellistuotto on 15 l tunnissa. 5 l saatiin alle 20 minuutissa, joten tuotto on OK. Lisäämällä toisen kalvon saattaa tuoton saada kaksinkertaiseksi samalla sähkömäärällä. Koneen rungossa on kaikki valmiina sitä varten. Siispä työn alle sekin. Karibialla pitäisi osia ja asiantuntemusta riittää. Veden laatukin on makutestin perusteella OK. Vesi ei maistu miltään. Siitä puuttuvat ilmeisesti myös kaikki mineraalit. Akkuvedeksi se on aivan kelvollista!

No comments:

Post a Comment