Friday, 30 August 2013

17.3.2006


Panama
Cristobal, Colon
Kuva
Teimme eilen päiväretken autolla Portobeloon, pieneen kylään, joka sijaitsee Colonista noin tunnin ajomatkan päässä itään. Portobelon kautta on aikoinaan kulkenut noin puolet espanjalaisten Etelä- ja Väli-Amerikasta hamstraamista rikkauksista. Luonnonkauniilla paikalla sijaitseva kylä on surullinen esimerkki vanhan Euroopan ahneudesta. Lahti on suojattu linnoituksin ja kanuunoin, mutta silti sinne on hyökätty useita kertoja. Muun muassa Sir Francis Drake menetti henkensä kylän edustan taisteluissa. Merirosvokapteeni Henry Morgan joukkioineen oli onnekkaampi. Hän onnistui tekemään yllätyshyökkäyksen kylään tunkeutumalla sinne maata pitkin ikään kuin takaovesta.
Kylän edustan lahti on hyvin suojainen, eikä sisäänajossa ole yllättäviä riuttoja. Kylässä on mielenkiintoinen museo, joka kertoo paikan historiasta varastettujen rikkauksien läpikulkupaikkana. Satuimme olemaan museossa samaan aikaan kuin Panaman edellinen presidentti. Ystävämme Titon mukaan entisten presidenttien ei tarvitse tehdä työtä virkakautensa jälkeen, koska poliitikkojen omaan taskuun jää aina riittävästi. Eikä vain Panamassa!

Kanavaan pääsi eilen illalla viisi venettä normaalin kahden veneen sijasta, ja se nopeuttanee jäljellä olevien läpimenoa muutamalla päivällä. Suunnitteilla on ensi viikolle veneiden niputusta, ja se nopeuttaisi edelleen aikatauluamme. Tuskin pääsemme kuitenkaan lähtemään ennen kuun vaihdetta, joten Islas San Blas sisältyy ohjelmaan vastatuulesta huolimatta.
Kuva
Eläinlääkäri kävi tänään antamassa Lattelle rokotukset ja lupasi antaa loput juuri ennen kuin lähdemme sekä toimittaa tarvittavat lääkkeet seuraavaksi vuodeksi. Asiat siis etenevät.
Haemme illalla Henriettalta ja Benjaminilta reittipisteet San Blasille. He viettivät saaristossa muutaman viikon ennen Coloniin tuloaan ja ovat kehuneet aluetta kovasti.
Tuuli on nyt varsin reipas, 25-30 solmua, ja koettelee ankkurien pitävyyttä. Jollamatka vastatuuleen on märkä, mutta tässä helteessä se vain virkistää!

No comments:

Post a Comment