Friday, 30 August 2013

18.marraskuuta 2005


Matkasimme tänään 48 nm ja ankkuroimme Tuckahoe Pointiin. Hieno paikka ja täysin tyyntä! Kaikkialla on hyvin matalaa ja vesi on suomaisen ruskeaa. Ankkuripaikassa oli vettä vain 2,9 m. Samalla alueella yöpyi yhteensä 15 venettä! Laitoimme ankkuriin noutoköyden ja siihen fendarin. Aamulla totesimme, että ankkurinpesuletku olisi poikaa.
19. marraskuuta
Etenimme myös tänään 48 nm ja menimme ankkuriin aivan väylän reunaan Gale Creekiin katkarapumertojen joukkoon 2,1 m:n syvyiseen veteen. Yö oli rauhallinen, tyyni ja kylmä. Katkaravun pyytäjät ja vesilintujen metsästäjät olivat liikkeellä, samoin muutama proomu. Olemme korvessa, vain muutama talo ja kesämökki.
Kuva
20. marraskuuta
Saimme kokoon 60 nm vähäisistä silloista ja aikaisesta liikkeellelähdöstä johtuen. Sääennuste lupaa jälleen kovaa tuulta, joten tulimme Dudleys Marinaan Swansboroon. Marinassa on auto, jota vierailijat saavat käyttää maksutta. Kävimme sillä marketissa täydentämässä tuoreruokavarantojamme. Marinan laituri on melko kehno, mutta ankkuripaikkojen puutteessa mielestämme erinomainen ja toistaiseksi matkan halvin. Marina on osa BP-huoltoasemaa ja sen yhteydessä on kalastus- ja venetarvikekauppa. Saimme puuttuvat koukut ja vieheet mukavasti vierestä. Jotkut veneet ovat jatkaneet matkaa todennäköisesti tiukasta aikataulusta johtuen, mutta me jäämme tänne odottamaan parempaa keliä.
Marina on lähellä Cape Hatterasia ja Moreheadin satamakaupunkia, josta on vain lyhyt matka Atlantille. Tästä eteenpäin ICW kulkee hyvin lähellä Atlantin Valtamerta, välissä on vain kapea hiekkakannas. Olemme nähneet kanavassa paljon delfiinejä, mutta kuvaaminen on lähes mahdotonta mutaisesta vedestä johtuen. Kanava on kapea ja väylän molemmin puolin on tuskin puolta metriä vettä, joten on oltava koko ajan tarkkana. Autopilotti ei ehdi korjata suuntaa riittävän nopeasti näissä virtauksissa eli käsiohjaus on ainoa vaihtoehto. Kanava on alkujaan ollut 90 jalkaa, 27 m, leveä. Nyt keskellä saattaa olla 5-10 metriä leveä veneelle riittävän syvä kaista. Kukaan ei tiedä, miten virtaukset ovat muokanneet pohjaa, eli tuurilla mennään. Toistaiseksi olemme nähneet vain yhden Hunterin matalassa reimarin väärällä puolen, mutta onneksi he pääsivät itse irti.
Kuva

No comments:

Post a Comment