Friday, 30 August 2013

19.2.2006


19º55,795´N, 77º41,559´W  Las Colorados.
Tulimme aamulla klo 10.15 Las Coloradosin lahteen tyynen yön jälkeen. Tuuli nousi vastaisena viimeisen 10 mailin matkalla, ja ankkuriin päästyämme se on noussut edelleen 20-25 solmuun pohjoisesta. Ankkuripaikka ei ole kovin suojainen, mutta hiekkapohjassa on onneksi hyvä pito. Pysymme tässä iltaan klo 18 saakka ja jatkamme ulkokautta Jardines de la Reinaan, ehkä suojaiseen Cayo Granadaan. Tuuli on kiusallisen voimakas. Tietojemme mukaan saamme ankkuroida lähes missä hyvänsä, mutta maihin emme saa mennä, mutta siitäkin on erilaisia näkemyksiä. Luotamme siihen, että meille tullaan sanomaan, jos olemme kielletyssä paikassa. Olemme päättäneet tarvittaessa sanoa, että jouduimme ankkuroimaan, koska potkuriakselimme vuotaa ja se on korjattava. Tottahan se onkin, pitää kiristää boxitiiviste.
Jos tuulen suunta olisi toinen, ja saisimme mennä maihin, voisimme jäädä tähän pidemmäksikin ajaksi. Rannassa on hotellin tapainen vai mahtaako olla kasarmi, vesi on turkoosinsinistä ja koko lahti on kaunista hiekkarantaa. Osasivatpa Castro ja kumppanit valita hienon paikan.
Kuva
Rannikkoliikenne on täällä lähes olematonta. Kääntyessämme Cabo Cruzista oli väylän molemmin puolin alus, joista toisella oli kalastusvalot. Lähempänä ajoi kalastusalus aivan vierestä ja aivan rannan tuntumassa oli 2 kalastusvenettä, joista yksi spriipurjeella. Muutoin merellä ei ole ollut liikennettä yhtä vastaan tullutta norjalaisvenettä lukuun ottamatta. Ymmärtäähän sen, Jamaica on lähellä, ja tuuli ja virta siihen suuntaan.
Näyttää siltä, että kartat ovat WGS datumilla. Tulomatkan reittipisteet pitivät hyvin paikkansa.

No comments:

Post a Comment