Friday, 30 August 2013

20.1.2006


 Sosua/Luperon
Reetta ja Vida saapuivat Sosuaan!
Kuva
Olimme lähteneet ajoissa Luperonista ja olimme hotellissa suunnilleen samaan aikaan kuin hekin. Vuokrasimme auton, koska päivittäinen bussimatkailu Luperonista Sosuaan ei käytännössä luonnistu. Yritimme saada hotellihuoneen Sosuasta, mutta koiran kanssa se ei onnistunut. Latte oli siis jätettävä veneelle Luperoniin, ja meidän oli tultava veneelle joka ilta. Totesimme kuitenkin pian, että huoneen vuokraaminen Sosuasta oli välttämätöntä, jotta edes toinen meistä voi olla Reetan ja Vidan kanssa. Riitta muutti näin ollen Sosuaan saksalaisen pariskunnan pitämään hotelli El Paraisoon, ja Pekka ajoi joka toinen päivä Luperonista Sosuaan ja takaisin.
Kuva
Toisin kuin Luperon, Sosua on turistipaikka, jossa ei hotellien, ravintoloiden ja matkamuistomyymälöiden lisäksi ole paljon muuta tarjolla. Kaupunki tarjosi toisen maailmansodan aikana turvapaikan tuhansille Saksan juutalaisille, mikä näkyy ja kuuluu kaupunkikuvassa edelleen. Kaupungissa on myös juutalaismuseo. Matkailijat ovat enimmäkseen USA:sta, Saksasta, Hollannista, Ranskasta ja Suomesta. Hinnat ovat 2-kertaiset Luperoniin nähden, mutta eläminen on silti halpaa.
Kuva
Naiset viettivät aurinkoisina päivinä rantaelämää ja frontien aikana tutustuivat ympäristöön ja viihdyttivät toisiaan, tai oikeammin viihtyivät hyväntuulisen Vidan seurassa.
Pekka puolestaan joutui tutustumaan läheisesti maan liikennekulttuuriin. Hän totesi sen vähintäänkin mielenkiintoiseksi, ellei peräti hurjaksi. Ajokortista ei ole kukaan kiinnostunut, ilmeisesti se on täällä vieras käsite. Liikenteessä on vain yksi sääntö eli periaatteessa ajetaan oikealla, mutta tätäkin sovelletaan tilanteen mukaan. Nopeudet ovat kovia ja tiet ovat huonossa kunnossa. TVH:n pitäisi käydä täällä tutustumismatkalla, kunnossapitorahoissa voisi vielä säästää paljon.
Pekka kävi Sosuassa snorklaamassa ja näki sand dollarin, jollaista olemme yrittäneet löytää. Se oli valitettavasti liian syvällä kovassa virrassa pikkuräpylöillä saavutettavaksi. Eteen ilmestyi myös pari metrinen rausku, jolla oli valtava suu ja mulkosilmät kulmissa. Tulipa kiire rantaan.
Luperonin ankkuripaikalla on noin 50 venettä, joista suurin osa on paikallaan pysyneitä amerikkalaisia. Pekka kävi marinan ravintolan happy hour -tapaamisessa. Eikä viihtynyt kauan. Porukka on hyvin sisäänlämpiävää, eikä joukossa juuri ole kunnon purjehtijoita. Veneet on tuotu Floridasta Bahaman kautta päiväretkinä ja jämähtäneet tänne. Haiti on vain muutaman tunnin matkan päässä, samoin Monte Cristi, mutta kukaan ei ole käynyt siellä, ei edes Puerto Platassa.
Kuva
Kaasupullot on nyt täytetty. Kaikkien muiden täyttö onnistuu, paitsi amerikkalaisten ylitäytönestopullojen. Protektionismi osuu jenkeille tältä osin omaan nilkkaan. Grilliinkin on Wall Mart -kertakäyttöpulloja 12 x 400 grammaa, siis ainakin 150 grillausta, ja 2 kg:n camping gas -pullot saa myös liitettyä grilliin. Alkaa veneessä olla kansainvälistä tekniikkaa joka lähtöön. Pitää vielä miettiä varaosatilanne Pacificia ajatellen. Kaikkea pitäisi olla vuoden tarpeita varten. Purkki- ja kuivaruokaa pitää myös ostaa täältä, koska hinnat ovat halvat.

No comments:

Post a Comment