Friday, 30 August 2013

21. marraskuuta 2005


Edelleen Swanborossa
Tuuli on parhaimmillaan 40 solmua ja sataa kaatamalla. Odotettavissa samanlaista koko yö ja seuraava päiväkin. Ilmapuntari on tullut huimasti alas, ja alueelle on annettu tornadovaroitus huomisiltaan saakka! Tuuliennuste 40-50 solmua, ukkospuuskissa enemmänkin. Tuuli on repinyt 10:stä 40 solmuun sekunnissa. Mielenkiintoista! Sade oli todella rankkaa; näkyvyys on alle 10 m ja veden pinnassa on vaahtoa ja sumua. Emmepä ole moista ennen nähneet. Tullessamme tälle alueelle ihmettelimme sortuneita laitureita. Uutisista kuulimme Wilman olleen asialla. Paikallisten mielestä saisi jo riittää. Niin meidänkin mielestämme!!
Nyt on hyvä aika tehdä remonttia. Pilssipumppujen tarkistus ja ainakin yhden uusinta on edessä. Sähkökytkentöjä muutetaan niin, että lämmitin ja jääkaappi saavat syötön mahdollisimman suoraa akusta ja paksuilla kaapeleilla. Lämmitin on ollut herkin alijännitteelle.
Kuva
Hyytelöakkujen jännite putoaa melko alas, vaikka sähköä on vielä paljon jäljellä, ja pudottaa lämmittimen pois päältä hehkutusvaiheessa. Ehkä samasta syystä jääkaappi käy jatkuvasti. Ainakin ensi yönä pitäisi sähkön riittää kiitos tuuligeneraattorin.
Olemme lisänneet kiinnitysköysiä ja seuraamme tilanteen kehittymistä. Varsinkin vedenkorkeuden vaihtelu saattaa olla suurempi kuin normaalisti (2,5 jalkaa) ja siksi köysiä on seurattava tarkemmin. Virtaus oli päivällä 2 solmun tietämissä ja olisi antanut hyvän buustin etelään.

No comments:

Post a Comment