Friday, 30 August 2013

24.2.2006


21º44,200N 79º59,678´W Casildan Marinassa
Kuva

Tulimme perille Casildaan aamulla tuulettoman yön jälkeen. Menimme opaskirjan ohjeiden mukaan kaupungin satamaan ilmoittautumaan, mutta totesimme kirjan tiedot vanhentuneiksi. Meitä kehotettiin menemään suoraan marinaan, jossa voimme kirjoittautua sisään. Satamasta marinaan pienen lahden poikki kulkeva reitti aiheutti meille melkoisia ongelmia. Se on merkitty yhdellä punaisella ja yhdellä vihreällä reimarilla. Sen lisäksi olisi pitänyt tietää, että punaiselle ajetaan oikealta laajassa kaaressa aivan reimariin kiinni, minkä jälkeen mennään suoraan kohti vihreää. Mehän emme näistä juhlaliikkeistä olleet tietoisia ja olimme hetken kuluttua kunnolla pohjassa kiinni. Onneksi marinasta tuli vene ulos, ja samalla kun pakitimme itsemme irti pohjasta, seurasimme silmä tarkkana veneen reittiä. Tämän jälkeen pääsimme ongelmitta suojaisaan marinaan, johon sopii vain pystytuuli. Täällä on myös Sunsailin tukikohta. Rannassa on kaksi hotellia, molemmat all inclusive, mikä tarkoittaa sitä, että jollei sinulla ole oikean väristä ranneketta, sinulla ei ole mitään asiaa sisälle. Hyvä niin!

Kuulimme, ettei Casildassa voi enää tehdä ulosselvitystä Kuubasta. Se on tehtävä joko Cienfuegosissa tai Santiagossa. Asiat ovat siis muuttuneet täysin purjehdusoppaan teon jälkeen.
Kuva
Casildaan tulomme syy oli halu käydä Trinidadissa. Se on Kuuban kolmanneksi vanhin kaupunki, aikanaan sokerinviljelyn keskus, joka sijaitsee noin 10 kilometriä satamakaupunki Casildasta sisämaahan. Kaupunki on UNESCO:n World Heritage -listalla eikä syyttä.
Aloitimme Trinidad-retkemme pysäyttämällä ensimmäisen taksin lähihotellin kulmalta. Saimme 3-pyöräisen skootterin, jonka huippunopeus oli 25 km tunnissa ja hinta 4 pesoa.
Vietimme päivän kiertämällä kaupunkia ristiin rastiin. Käväisimme mm. kirjamessuilla, joilla oli enemmän ihmisiä kuin kirjoja, Kuubassahan on huutava pula paperista, ja markkinoilla, jossa myytiin erilaisia kirjontatöitä, soittimia, vaatteita ja tietysti turistirihkamaa. Kävimme myös kaupungin katedraalissa ja kuuntelemassa kuubalaista musiikkia. Kaupungin hienot, vanhat rakennukset on osittain kunnostettu, mutta työtä on vielä paljon. Arvokkain keskusta on suljettu autoliikenteeltä.
Kuva
Kadulla soitti kuubalaiseen tapaan vanhojen herrojen orkesteri. Liikutuimme nähdessämme orkesterin nimen "Los Pinos", asummehan saman nimisellä mäellä Espanjassa.
Palasimme veneelle jälleen kolmipyöräisellä skooteritaksilla. Tällä kertaa keltaisessa (edellinen oli sininen), jossa oli tosi tehokas moottori, huippunopeus 35 km tunnissa.

No comments:

Post a Comment