Friday, 30 August 2013

27. marraskuuta 2005


Lähdimme aamulla jatkamaan matkaa sateessa ja sumussa. Kuulimme, kun June huhuili VHF:llä. He lähtivät puoli tuntia ennen meitä ja olivat eksyneet sumussa väylältä. Joku paikallinen vene kuului ohjaavan heidät oikealle reitille.
Kuva
Löysimme iltapäivällä hyvän ankkuripaikan Whiteside Creekistä 12 mailia ennen Charlestonia. Paikka on mielenkiintoinen, luonnollisen joen mutkassa. Olemme 0,5 mailia reitin sivussa, ja vettä on 5 metriä. Ihmeellistä, yleensä vesi loppuu paljon ennen sitä.
Olemme nähneet todella paljon lintuja; valkopäämerikotkia, korppikotkia, sääksiä, pelikaaneja, haikaroita jne. ja jne. Riitta yrittää epätoivoisesti ottaa niistä kuvia digikamerallaan. Liikkuva kohde ja liikkuva ja tärisevä alusta ei ole helppo yhtälö. Mutta ainakin saamme muistikuvia! Minkälaista täällä mahtaakaan olla keväällä pesimäaikaan! Yhtään alligaattoria tai manaattia emme sen sijaan ole vielä nähneet. Todennäköisesti emme näekään, sillä ainakin alligaattorit ovat siirtyneet lämpimämpiin vesiin talvikuukausiksi. Niin meidänkin olisi pitänyt tehdä!
Odotamme mielenkiinnolla luonnon muuttumista matkamme edetessä. Olemme olleet jo päivän palmualueella. Lehti- ja havupuiden joukkoon on alkanut ilmestyä yhä enemmän palmuja. Palmu kasvaa täällä villinä, toisin kuin esimerkiksi Espanjassa. Palmera Washingtonia, joka komistaa mm. meidän Espanjan kotimme pihamaata, on ilmeisesti kotoisin täältä.
Onneksi emme ole ruuhka-aikaan liikkeellä. Hyvät ankkuripaikat täyttyvät nytkin jo varsin aikaisin. Olemme edenneet kanavalla jo 2/3 matkasta Daytona Beachiin, jäljellä on enää 270 mailia. Aikaa on jopa turismille. Olemme myös aloittaneet seuraavan etapin tutkimisen. Näyttäisi siltä, että ulos Atlantille kannattaisi mennä West Palm Beachista, josta on vain noin 80 mailia Grand Bahamalle. Saattaa myös olla, että jätämme Bahaman kokonaan väliin ja menemme suoraan Turks and Caicosiin. Silloin jäisi aikaa enemmän myös Kuubaan. Aika näyttää. Tuulesta riippuen voisi olla mahdollista lähteä Daytonasta Abacosin pohjoispuolitse suoraa Turks and Caicosiin.
Kuva

No comments:

Post a Comment