Friday, 30 August 2013

27. toukokuuta 2005


Karibialta Kanadaan
32º 22,30´ N, 64º 40,66´ W, St. George, Bermuda
Viikkoa myöhemmin ja 360 litraa dieseliä käytettyämme saavuimme Bermudalle St. Georgeen. Bermuda Harbour Radio opastaa ystävällisesti perille tullilaituriin saakka. Valopistooli otettiin tullin varastoon Bermudalla olon ajaksi, ja koira joutui eläinlääkärin tarkastukseen. Olisi pitänyt kuulemma hakea tuontilisenssi ennen saapumista, mutta mistäpä sen tiesi. Tarkastus läpäistiin tietysti kirkkaasti, onhan koiralla sekä Espanjan että Ranskan koirapassit ja enemmän troppeja kuin meillä.
Kuva
Ankkuroimme lahdelle, joka on hyvin suojainen kaikilla tuulilla.
Runsaan viikon aikana tutustuimme Bermudaan, sen luontoon ja historiaan, ja kauhistelimme riuttojen määrää ja vaarallisuutta. Laki kieltää auton vuokrauksen, mutta onneksi linja-auto/lauttareitit kattavat koko saaren. Kävimme mm. Hamiltonin merimuseossa ja Dockyardissa.
Bermuda on mukava sekoitus englantilaisuutta ja Karibiaa, ja saaren korkea elintaso näkyy selvästi.
Risteilyaluksia tulee USA:sta kaksin kappalein lähes päivittäin, ja 'hyvinvoipia' amerikkalaisia kalpeanaamoja näkyy kaikkialla. Mielestäni USA:n verotuksen voisi muuttaa painoindeksipohjaiseksi tai verotuksen voisi puolittaa, jos osaa käyttää haarukkaa ja veistä!
Tapasimme St. Georgessa S/Y Kristiinan matkalla 4 vuoden reissun päätteeksi takaisin Suomeen. Vaihdoimme kirjoja ja DVD:itä, ja saimme heiltä USA:n kännykän. Mukavaa väkeä!
Kuva
Purjehdusvalo, trikololori maston huipussa, sammui matkalla. Selvisi, että linssin päällä oleva muovikansi oli pudonnut, ja polttimo oli paljaan taivaan alla. Saatuaan vettä se ei enää toiminut. Hieman sikaflexiä, ja muovitonkasta leikattu uusi kansi toivottavasti pysyy. Samalla vaihdettiin uusi polttimo. Led-polttimoa ei ollut Bermudalla saatavilla. Se olisi kannattanut asentaa, koska sen elinikä on moninkertainen ja sähkönkulutus olematon. Tosin niin kauan kuin meillä on nykyinen jääkaappi, ei sähkönkulutus muissa laitteissa ole oleellinen, mutta polttimon vaihto maston huippuun ei houkuta.

Nostimme ankkurin 7. kesäkuuta. Seuraava kohde on Kanadan Nova Scotia ja siellä Halifax. Tämän hetkinen tuuliennuste on alle 10 solmua. Parempi tietysti niin kuin myrskyä.
Satelliittipuhelimen korjausarvio oli 3.800 $ US. Siis ei korjata! Pyysimme toimittamaan laitteen Halifaxiin. Hinnoittelu on "uuden hinta miinus 20%". Tuolla hinnalla saa Iridiumin + SSB emailin + Orbcomm emailin. Sama businessmallihan tuli Suomeen 1980-luvun lopussa valitettavasti jäädäkseen. Olemme toistaiseksi ilman puhelinta ja siirrymme luultavasti Soneran suurasiakkaista email-systeemiin Halifaxissa.
Bermudalta Halifaxiin
Ensimmäinen vuorokausi on takana, ja tuuli on käyttäytynyt ennustetulla tavalla. Nyt idästä 7 solmua ja koneella mennään. Virta onneksi auttaa solmulla. Reittipiste on Golfvirran eteläreuna 65 longitudilla. Virran pitäisi olla noin 30 mailia leveä ja tuulen silloin virran suuntainen ja heikko. ETA Halifax maanantai. Yöt kylmenevät, ja pitkiä housuja etsitään kaapeista.

No comments:

Post a Comment