Friday, 30 August 2013

28.2.2006


22º48,59´N 80º11,426´W Cienfuegos
Toissapäivänä Casildan marinaan tuli hollantilaisvene Angelique, jonka tapasimme jo Santiagossa. Oli mukava nähdä taas Dia ja At. He kertoivat tulleensa sisäreittiä rannikon tuntumassa. He olivat matkan aikana onnistuneet vaihtamaan rommipullon viiteen hummeriin ja lisäksi he saivat hankittua leipää, joka Kuubassa ei aina ole helppoa. Myös he olivat jääneet pohjaan kiinni, kaikkiaan viisi kertaa, yrittäessään tulla lahden poikki marinaan. Marinasta oli lähetetty lopulta paikalle apujoukkoja, jotka luotsasivat heidän veneensä laituriin.
Kuva
Päätimme lähteä Dian ja Atin kanssa seuraavana päivänä vuoristoretkelle. Vuoret ovat hieman alle 1000 metriä korkeita, ja alue on suurimmaksi osaksi luonnonsuojelualuetta. Keskelle vuoristoa on rakennettu mammuttihotelleja á la Neuvostoliitto, joiden vieraille järjestetään retkiä putouksille, vaelluspoluille, jne. Me pyrimme välttämään ruuhkakohteet, seurasimme omia polkujamme ja nautimme vuoristonäkymistä, jotka ovat eksotiikkaa veneilijälle.
Lähdimme eilen aamulla Casildasta kohti Cienfuegosia kirjoittamaan itsemme ulos Kuubasta. Irrottauduimme laiturista ylävedellä, mutta silloinkin kaiku näytti kölin alla olevan vettä vain 2,0 metriä pahimmissa paikoissa. Atin toivotus ´Vaya con Dios!` oli ihan paikallaan.
Tulomatka Cienfuegosiin oli reipas; ensin 25 solmua idästä, sitten tyyntä, 20 solmua etelästä, 25 solmua lännestä, 25 solmua pohjoisesta ja vihdoin 25 solmua koillisesta. Sisääntulo oli helppo linjatauluineen kaikkineen. Vain kartan "datum" poikkeaa hiukan. Kartan mukaan WGS84, mutta erotus on noin 90 metriä itään. Tosiasiassa datum saattaa olla NAD, mutta eipä sillä ole merkitystä.
Kuva

Marina oli korkeasesongista huolimatta remontissa ja kaikki vierasveneet olivat ankkurissa marinan edustalla. Ovat tainneet ottaa mallia Halifaxin lentokentästä. Marina on lähellä kaupungin keskustaa, vain 5 minuutin hevostaksimatkan päässä á 1 peson hintaan. Kävimme hallissa ostamassa hedelmiä ja salaattiaineksia ja saimme hankittua myös 7 leipää. Ostimme myös 2 hummeria á 4 pesoa, siis noin 3 euroa kpl.
Cienfuegosin provinssi on Kuuban suurin sokerin tuottaja, 40.000 tonnia päivässä. Sokeritehtaita on täysi tusina. Lähellä on myös ydinvoimala ja sen edustalla on merenkululta kielletty alue. Cienfuegos on myös Jardines de la Reinassa näkemämme kalastuslaivaston kotipaikka.
Kuva
Lähdemme huomenaamuna kohti Panamaa toivottavasti Cayman Brackin kautta, jos keli sallii. Olemme sopineet lähtöselvityksen klo 0800 ja luultavasti olemme valmiit lähtöön klo 10.

No comments:

Post a Comment