Friday, 30 August 2013

30. marraskuuta 2005


Yksi päivä Beaufortissa riitti, ja lähdimme aamulla jatkamaan matkaa. Virta oli myötäinen ja tuuli varsin vaatimaton. Kylmää kylläkin, 12 astetta. Päivämatkasta tuli varsin vaatimaton, 26 mailia. Ankkuroimme Bull Creekiin. Kartan mukaan vettä pitäisi olla riittävästi, mutta vuorovesi ei ole ihan hanskassa varsinkaan pikkujoissa, eikä kartta ole osoittautunut luotettavaksi. Mutta toivotaan parasta.
Katkaravunpyytäjät käyttävät heittoverkkoa, joka kiristetään pohjassa ja rapuja näyttää tulevan. Menetelmä on primitiivinen ja monin paikoin maailmalla kiellettykin. Suunnittelimme pohjatroolia: harjanvarsi ja hyttysverkko ja painot harjanvarren päihin. Antaapa olla toistaiseksi.
Tulimme Beaufortista melkein Atlantin kautta, reitti kun tulee Port Royal Soundin poikki. Näimme mielenkiintoisen ilmiön, kun merivesi kulkee sinivihreänä ruskean jokiveden välissä. Yritimme kuvata ja saattaa olla, että onnistuimmekin. Ensimmäisen kerran näimme myös troolarin, joka käyttää "outriggereitä", 15 m pitkiä sivuvarsia, nostamassa troolia. Mielenkiintoisen näköistä. Vastaavaa systeemiä voisi varmaan käyttää Viron puolella hiekkapohjassa. Kalastusta harjoitetaan paljon lähivesillä, ja kelit ovat Itämeren oloihin nähden erinomaiset. ICW:n alueella näkyy paljon metsästäjiä ja vapakalastajia (heittämällä). Kalaa on kuulemma paljon ja montaa lajia, tuskin haukea kuitenkaan. Emme ole vetäneet uistinta, koska rapupyydyksiä on niin paljon. Toisaalta rapupyydystä voisi käyttää ollessamme ankkurissa.
Kuva
Yö on todennäköisesti tyyni, koska on aurinkoinen päivä. Sääennuste lupaa 10-15 solmua W muutamaksi päiväksi eteenpäin. Hienoa!

No comments:

Post a Comment