Friday, 30 August 2013

6.marraskuuta 2005


 20,972 'N 75°56,899'W Coinjock Marina, North Carolina
Lähdimme aamulla Norfolkista, Virginiasta. Naapuriveneestä tuli rouva kertomaan, ettei heillä ole mitään kokemusta kanavamatkailusta, ja pyysi, että he saisivat ajaa meidän perässämme ainakin alkumatkan. Kyllähän se meille sopi. Tuuli oli tavalliseen tapaan vastainen, parhaimmillaan 35 solmua, mutta kanavamatkailussa sillä ei ole suurta merkitystä. Avoimella osuudella tietysti hiukan roiskuttaa, mutta koneella kun ajetaan, se ei haittaa. Suurin osa etelään menijöistä on mennyt pari viikkoa sitten, mutta on meitä vielä. Ruuhkaksi asti ei kuitenkaan.
Teimme melkoiset ruokaostokset Norfolkissa. Toki ruokaa voi ostaa matkaltakin, ja tuoreruuat pitääkin, mutta pikkukylissä ei juuri ole valikoimaa, eikä aina kauppojakaan. Taksin käyttö USA:ssa on halpaa, joten takakontillinen ruokatarvikkeita tuli edullisesti ja kätevästi. Teimme Norfolkissa myös tarpeellisia huoltotoimia, kuten starttiakkujen uusiminen, öljyjen ja suodattimien vaihdot ja tietysti suolan pesu kannelta ja ruostevanojen poisto.
Kuva
Ensimmäisen legin perusteella tuntuma on hiukan Euroopan kanavien kaltainen. Suurin ero on se, että täällä on vain yksi sulku, joka osuu ensimmäiselle päivälle, mutta siltoja sen sijaan on kaikkiaan 137, ja niistä 81 on avattavia. Onneksi siltoja on eniten eteläisessä Floridassa, 41 viimeisellä 130 maililla, ja me suuntaamme avomerelle ennen sitä. Nyt on 10 avattavaa siltaa, 3 kiinteää siltaa ja ainoa sulku takanapäin. Alkumatka oli vuorovesialuetta, mutta Great Bridgen sulun jälkeen siirryimme "tasavesille". Virtauksia on kuitenkin odotettavissa, samoin kuin vedenkorkeuden eroja tuulista johtuen. Seuraavalla legillä on hankalin silta. Muut sillat ovat 65 jalkaa korkeita, mutta tämä on vain 64 jalkaa, ja tuuli saattaa nostaa vettä 2 jalkaa lisää. Me pääsemme onneksi 60 jalan korkeudella läpi. Korkeudessamme on VHF-antenni mukana, ja se on joustava.
Väylä on osittain kaivettu ja tietojemme mukaan hyvin merkitty, mutta on varottava visusti menemästä sivuun. Monin paikoin on aivan väylän vieressä vedenalaisia paaluja ja kantoja tai muutoin vain hyvin matalaa. Väylä on tähän mennessä ollut vähintään 4 m syvä, mutta olemmehan vasta alussa.

No comments:

Post a Comment