Friday, 30 August 2013

8. joulukuuta 2005


Olemme ankkurissa Fort George Riverillä. Juhlimme itsenäisyyspäivää tyynessä säässä Crooked Riverin ankkuripaikassa, missä nautimme samppanjat Finlandian säestyksellä.
Seuraavana päivänä lähdimme nousevaan tuuleen. Ohitimme Kings Bayn sotilastukikohdan, joka oli Coast Guardin tiukasti vartioima. Syykin selvisi hetken kuluttua, kun perässämme tuli valtava sukellusvene Cumberland Soundin väylää pitkin. Me käännyimme sisäreitille sukellusveneen jatkaessa matkaansa Atlantille.

Väylän merkinnät poikkesivat pahasti kartan merkinnöistä, mutta päättelemällä onnistuimme löytämään oikean välin. Fernandina Beachin sellutehtaan haju seurasi perässämme pitkään. Tehtaan vieressä olisi ollut pari marinaa, mutta eipä kiinnostanut.
Tulimme kokonaista 29 mailin päähän ankkuriin ja tähän ilmeisesti jäämmekin muutamaksi päiväksi. Kylmä rintama menee yli ja hurrikaanin poikanen aiheuttaa kovia tuulia, sateita ja muutenkin paskamaista keliä. Tuuli käy 30 solmussa ja on repivää. Pyörimme milloin mihinkin suuntaan, mutta onneksi ankkuri näyttää pitävän.
Naapuriveneemme ei ollut yhtä onnekas. Tällaisessa tilanteessa ei voi tehdä muuta kuin odottaa seuraavaa nousuvettä, ja toivoa parasta.
Kuva
Onnistuimme vihdoin saamaan veneelle paikan joulumatkan ajaksi, tosin niinkin pohjoisesta kuin Jacksonville. Olemme yrittäneet varata marinapaikkaa Daytona Beachista tai sen lähistöltä, mutta turhaan. Kaikki Floridan marinat näyttävät olevan täynnä, monestakin syystä. Hurrikaanit ovat tuhonneet osan etelän marinoista, ja veneet ovat siirtyneet niihin, jotka ovat jääneet jäljelle. Lisäksi joulun- ja uudenvuodenpyhien ajaksi paikka pitäisi kaiketi varata ainakin puoli vuotta aikaisemmin. Varauksemme on 15. joulukuuta alkaen, joten aikaa olisi käydä esim. St. Augustinessa. Jacksonvillen kaupunki olisi myös kiehtova, mutta se on n. 16 mailia reitiltä sivussa, eikä meillä ole sinne karttoja. Odotamme myös vielä jonossa Titusvillen Marinaan, jonne meidän pitäisi soittaa ensi maanantaina. Silloin olisi hyvä olla noin päivämatkan verran lähempänä Titusvillea.

No comments:

Post a Comment