Friday, 30 August 2013

8. tammikuuta 2005


13º 15,8´ N, 61º 15,3´ W Cumberland Bay, St Vincent 

Amanda ja Lasse lähtivät takaisin Eurooppaan, ja me muut jatkoimme Martiniquelta St Lucian Marigot Bayn kautta St. Vincentin Cumberland Bayhin. Olemme olleet täällä nyt 2 yötä. Ensimmäinen yö meni mukavasti, mutta viime yönä piti lisätä peräköysi palmuun, kun yksi ei riittänyt, tuuli oli niin kova. Ja tietysti vettä on tullut kaatamalla. Ja kun täällä sataa kaatamalla, se on paljon!
Kuva
Kävimme Cumberland Villagessa kävellen. Kahlaus joen yli polveen saakka ulottuvassa virtaavassa vedessä ja sitten mäkeä ylös, mutta kyllä kannatti.
Eilen olimme syömässä Josephin rantaravintolassa tonnikalaa a la Creole. Taatusti tuoretta, koska kala oli siitä parvesta, joka hyppeli veneemme keulassa tuntia aikaisemmin. Red Snapper -ateria olisi ollut myös mahdollinen. Sitä kalastettiin koukulla suoraan rannasta veneemme alta.
Yritimme tehdä tulliselvityksen läheisessä Walilaboo Lagoonissa, jossa on filmattu myös The Pirates of The Caribbean -filmi. Eihän se onnistunut vaan piti ajaa jollalla seuraavaan kylään poliisiasemalle. Saimme siellä jopa leimat passiin, mutta selvitys olikin vain immigration-selvitys. Tullin voimme kuitenkin hoitaa samalla, kun teemme lähtöselvityksen, siis huomenna Walilaboossa.
Kävimme snorklaamassa viereisellä riutalla, mutta koska vettä on tullut kaatamalla, ei näkyvyys ole kehuttava. Aurinkoa tarvitaan, jotta värit erottuisivat, ja sitä ei nyt ollut. Löysimme kuitenkin kauniin hiekkarannan, johon voisi pystyttää mukanamme olevan telttasaunan. Pidetäänpä mielessä!
Tänään oli rannassa kyläläisten viikonloppurieha: Bob Marley soi ja kovaa! Lopettavat kuitenkin varsin säälliseen aikaan eli noin klo 22! Ensin tuli noin kymmenen miestä ja kuorma-auto, jotka toivat rantaan musiikkilaitteet, generaattorin, pressukatoksen, jääkaapin ja kaljaa. Sitten alkoi pikku hiljaa valua kylän nuorisoa illanviettoon: uimaan, pelaamaan jalkapalloa ja tanssimaan.
Jatkamme täältä matkaa St Lucian kautta Martiniquelle. Lapset joutuvat lähtemään takaisin sohjolaan. Me sen sijaan käännämme keulan kohti etelää!

No comments:

Post a Comment