Friday, 30 August 2013

8.3.2006


9º20,619´N, 79º54,678´W Cristobalissa
Kuva
Olemme ankkurissa Colonin edustalla, kanavaan menevän väylän varrella noin 12 metrin syvyisessä vedessä. Tulimme 4,5 vrk Caymanilta, kuten laskettiin. Loppumatka oli myötäiseen ryskimistä, mutta tultiin kuitenkin. Laivoja tuli näkyviin vasta viimeisen vuorokauden aikana, ja kanavan suullahan niitä on ruuhkaksi saakka. Traffic Control ei juuri välitä huviveneistä, mutta vastaa sentään kutsuun ja antaa luvan edetä ankkuriin.
Maahantulomuodollisuudet ovat luku sinänsä. Satamassa oli ensimmäisenä vastassa jollalaiturin maksunkerääjä, 2 taalaa päivä. Sitten immigration-viranomaisten puheille. Seuraavaksi kanavan mittaustoimistoon varaamaan mittausaika, jonka saimme seuraavaksi päiväksi. Sitä varten tarvitaan köydet, jotka vuokrasimme paikanpäältä. Saimme mittausköydet, jotka on palautettava heti mittauksen jälkeen, ja kanavaan saadaan työköydet. Fendereitä tarvitaan 5 kummallakin puolella. Tätä tarkoitusta varten täällä vuokrataan muovilla päällystettyjä autonrenkaita. Meillä on kuusi fenderia puolellansa Euroopan kanavamatkailun ajoilta. Saapa nähdä, hyväksytäänkö ne. Huomenaamuna menemme hakemaan viisumit, joita ei virallisen ohjeen mukaan tarvita. Ne maksavat onneksi vain 10 USD kpl. Sitten tarvitsemme vielä Cruising Permitin Capitanerista, vaikka olemmekin menossa vain kanavan läpi.
Colonilla on erittäin huono maine väkivaltaisena kaupunkina, joten kaupunkikävelyt eivät tule kuuloonkaan. Onneksi on paikallinen taksikuskimme Tito, joka tietää kaiken ja tuntee kaikki. Hänen avullaan saamme asiat hoitumaan, ja voimme tehdä ajankuluksemme ehkä jokusen maaseuturetkenkin.

No comments:

Post a Comment