Friday, 30 August 2013

Halifaxissa heinäkuun lopussa 2005


Kuva

Vida Alma Elena syntyi 19. heinäkuuta! Äiti ja lapsi (ja isoäiti) voivat hyvin!!
Autopilotti on päivitetty, mutta yksi näyttölaite ei toimi, ja lähetin sen Sveitsiin korjattavaksi. Ohjelma on viimeisin versio ja sallii tietokoneen kytkemisen sarjaporttiin. Tarvitaan USB-serial -muunnin. Hinta oli 50 $CA, mutta kun asennusohjelma ei suostu toimimaan.
Satelliittipuhelin lähti Thranen huoltokeskukseen Calgaryyn. Uuden transceiverin hinta noin 2.200 $US ja korjauksen hinta 950 $US, sisältää uuden ohjelman ja 6 kk takuun. KVH:n hinta oli 4-kertainen. Huimaa!
Generaattorin vesi lopetti kierron. Viaksi paljastui vuotava merivesisuodattimen kansi. Silikoni toi siihen avun. Vesipumppu sen sijaan vuotaa taas ja suoraan akselin painelaakeriin. Tein vedenohjaussysteemin niin, että vuotovesi menee letkua pitkin pilssiin. Hehku lopetti samoin toiminnan. Vika löytyi etsiskelyn jälkeen hehkun solenoidin johdosta. Liitin oli hapettunut poikki. Asensin kokonaan uuden kaapelin ja nyt toimii taas. Pilssipumppu lopetti myös toiminnan, mutta johtojen liittimiä uusimalla sekin toimii taas (yksi neljästä). Samalla kokeilin pilssivesivahdin toiminnan, ja toimiihan se. Ruostetta on raavittu ja paikkamaalauksia tehty.
Käyn päivittäin Halifaxin kirjastossa netissä (ilmainen), mutta bussimatkailu ei aina onnistu. Toisinaan tulee käveltyä kaupunkiin ja takaisin. Hyvä niin. Langattoman yhteyden pitäisi toimia täällä, muttei toimi. Kyselyihin ei vastata, joten se siitä. Ehkä USA:ssa.

Aurinko/sadesuoja on myöhässä, muttei vielä paljon. Tiedän, että sitä tehdään kyllä. Ilma on onneksi kaunis, kaupungilla jopa liiankin kuuma. Sumua ei ole ollut enää kuin kerran viikossa. Katsotaan, saako satpuhelimella mitään aikaan. Iridium on myös vaihtoehto. Kaikki maksaa 1.200-1.500 $US, mutta erojen selvittäminen ei ole helppoa. Nettisivuilla on vain kaupallista kehumista ja laitteiden tekniikkaa. Yleiset tiedot, kuten esim. peittoalueet puuttuvat, eikä kyselyihin saa vastausta.

No comments:

Post a Comment