Friday, 30 August 2013

Itsenäisyyspäivä


15º 21,3´ N, 43º 33,4´ W
Saavuimme eilen vihdoin pasaatituuliin, jotka ovat nyt vasta 41 asteen itäpuolella. Ennen sitä matkanteko oli erittäin hidasta, ja moottorointiin jouduttiin turvautumaan melko paljon. Päivämatkat ovat olleet 120 mailin luokkaa, nyt yli 150 mailia kokonaan ilman konetta.Genaakkeri nostetaan heti, kun tosituuli on alle 20 solmua. Genaakkeri tuskin kestää tässä mainingissa kovempaa keliä. Nyt joudutaan genoalla ja isolla menemään hiukan liikaa pohjoiseen eli latitudi kasvaa. Genaakkerilla sitten päästään taas etelään. Hitaasta alkumatkasta johtuen jää Barbados varmaan väliin, ja menemme suoraan Martiniquelle, jonne tytöt ja Lasse tulevat 18. päivä joulun viettoon. ETA näillä näkymin tiistaina aamulla (14.12.).
Olemme olleet edelleen päivittäin yhteydessä Kuunari Helenaan, joka on jo n. 400 mailia edellä. Kuunari Lauralla sen sijaan on vain VHF ja Inmarsat, ei SSB:tä. Emme ole saaneet yhteyttä Lauraan yrityksistä huolimatta, onhan VHF:n kantama vain noin 40 mailia. Tapaamme siis Martiniquella.
Muiden veneiden kanssa olemme kyllä keskustelleet. Joku on matkalla Barbadosille, joku Venezuelaan jne. Kaikilla tuntuu kuitenkin olevan sama ongelma eli aikataulu. Alkutaival kun oli niin hidas. Sama vaivaa myös ARC:n painavia veneitä. Muitakin ongelmia näyttää olevan. Yleisimpiä ovat toimimaton e-mail ja kuumeneva generaattori. Paras kuulemamme kommentti: "We don´t have problems with the generator because we don´t have one".


Kalaa on saatu liikaakin! Toissapäivänä metrinen wahoo ja päivää ennen samankokoinen dorado. Kun syöjiä on vain kolme, joudumme heittämään suurimman osan saaliista takaisin mereen. Nyt kun nopeus on kasvanut, ei näytä kalaa tulevan. Hyvä niin!
Kohta juodaan Itsenäisyyspäivän kuohuviinit Sibeliuksen säestyksellä. Klo 12 matkaa jäljellä 937 mailia Barbadokselle ja 1006 mailia Martiniquelle. Ilman lämpötila 29 ºC ja merivesi 28 ºC.

No comments:

Post a Comment