Friday, 30 August 2013

Southwest Harbor


44° 16,427´ N 68° 19,308´ W 
Lähdimme aamulla 18. päivä Bar Harborista tälle 15 mailin matkalle. Tuuli oli lännestä 10-15 solmua. Ohitimme Bar Harboriin aamulla tulleen risteilijän varsin läheltä ja saimme kuvamme ainakin sataan perhealbumiin. Purjehdustuulta riitti noin tunniksi. Hummeripotteja väistellen saavuimme ylävedellä Southwest Harboriin. Laiturit ammottivat täällä tyhjyyttään. Koska tarvitsimme vettä, polttoainetta ja karttoja (West Marin), menimme marinaan. Jäimme laituriin yhdeksi hyvin kalliiksi yöksi, saimmehan mahdollisuuden myös pyykinpesuun. Täällä ei pyykki kuivu veneessä millään. Polttoainetta on luvassa huomenna Hinckley Marinasta, joka on osa kuuluisaa Hinckley-telakkaa.
Kuva
Sääennusteen mukaan keskiviikkona olisi 15 solmua ensin lännestä kääntyen torstaina ja perjantaina luoteeseen, lauantaina itään ja sunnuntaina koilliseen. Huomenna illalla näyttää siis olevan oikea aika lähteä noin 170 mailin matkalle. Silloin olisimme Cape Cod Canalin suulla perjantaiaamuna. Vuorovesi pitää vielä tarkistaa.
SW Harbor on sesonkikylä, joka on nyt lähes kuollut. Korkeasesongin aikaan kaikki paikat ovat varmaan tupaten täynnä. Cadillac vuoret ovat näkyvissä ja Soames Sound, ainut Pohjois-Amerikan Atlantin puolella oleva vuono, olisi aivan kulman takana. Meressä on kuitenkin niin paljon hummeripotteja, ettei matkailu niiden joukossa juuri kiinnosta. Ilma on kylmä, 10°, mutta etelään ollaan onneksi menossa.
Hurrikaani Wilma on Cayman Islandin kohdalla ja näyttää kyntensä varmaankin viikonloppuna Meksikon lahdella. Toivottavasti se on sarjassa viimeinen.
Kuva Kuva

No comments:

Post a Comment